sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Sunnuntai-inspiraatio


Helmikuinen sunnuntai on täydellinen hetki piirtää kesämekon kaavoja. Liekö vierailuni japanilaista designia myyvään kauppaan innoittanut kaivamaan ystävältäni lahjaksi saadun kirjan Yoshiko Tsukiorin Kauniit puserot ja mekot. Kaavakirja on täynnä toinen toistaan herttaisempia ja herkkiä puseroita ja mekkoja. Kuvat ovat niin söpöjä, että tekisi mieli piirtää kaikki kaavat.



Viime kesän helteet muistoissani valitsin ensimmäiseksi kokeilukseni hihattoman kesämekon. Katsotaan, mitä siitä tulee! Sen verran korkeat nietokset ovat vielä ulkona, että kiirettä en aio pitää. Saa nähdä, olisiko pitänyt valita normaalikokoa suurempi...kokeillaan mediumia ja lisätään sitten senttejä leikkuuvaiheessa, kun japanilaisten koot ovat tunnetusti länsimaisia pienempiä. Ensi viikolla siis kangasostoksille!

lauantai 19. helmikuuta 2011

It's in the details

Kauniit pienet asiat, ne tekevät arjesta kodikasta.


 Tämä söpöläinen löytyi japanilaisia ihanuuksia myyvästä Commonista. Kuka sanoo, etteikö hammastikkuteline ole tarpeellinen osa arkea?

torstai 17. helmikuuta 2011

Puulastuja

Parin viikon tauko saa ihan kaipaamaan siklien ja höylien ääreen. Paikat tehty naulakohtiin. Nyt alkaakin siklaaminen - ja sitä hommaa kestää ja pitkään.  



perjantai 4. helmikuuta 2011

Valoa

Jac Jacobsenin arkkitehtivalaisin on mainio kaikessa yksinkertaisuudessaan. Valaisin on ostoslistalla, ellei löydä hyvää kilpailijaa.



 

Miten vuonna 1937 suunniteltu valaisin istuu täydellisesti tähän päivään? Vai juuri siksi? Tämä kysymys on lempikeskustelunaiheita entisöijien keskuudessa. Miten kymmeniä vuosia sitten onkin osattu suunnitella niin ajattomia esineitä.