lauantai 15. tammikuuta 2011

Master at work

Ilmari Tapiovaaraa on usein tituleerattu muotoilun monilahjakkuudeksi. Väittäisin kuitenkin, että hänet tunnetaan ennen kaikkea tuoleistaan. Hän onkin todennut, että tuolit ovat huonekalusuunnittelun ydin. Tapiovaaran muotoilun visuaalinen arvo oli toissijaista - designin tuli olla käytännöllistä ja kaikkien saatavilla.


Aika fiksu ajatus nykypäivän kertakäyttökulttuurissakin. Paitsi että kodin kalusteet ovat kauniita katsoa - on kiva, että ne ovat myös käytännöllisiä ja kestäviä käyttöesineitä. Kuka haluaa kotiinsa pelkästään tunnetun muotoilijan näyttävän tuolin, jossa on epämukava istua? Hullua. :)

Entisöintikurssilla Tapiovaaran Fanetit ja Pirkka-tuolit ovat tuttu näky. Mademoiselle -tuolista on tullut Tapiovaaran symboli - se kuuluu minunkin I want -listalle.

Aika ihanaa, että nykyään muotoilija on jälleen kerran arvostettu ja ihailtu. Sisustuslehtien sivut pursuilevat Tapiovaaraa. Helsinkiläinen Aero otti valikoimiinsa Tapiovaaran klassikoita, ja tuottaa tätä nykyä myös yksinoikeudella uudelleen joitan tuolimalleja. Kunnon klassikko kestää aikaa.


Lähde: Tunnnista design klassikot (WSOY), Deko-lehti 9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti